Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Outreach

NTvN 86-01

Het januarinummer is uit!

Turbulentie in de diepe Middellandse Zee

Leven in de diepzee vergt turbulente menging van zeewater voor aanvoer van voedingsstoffen. Door de lastige omstandigheden zijn metingen van turbulentie in de diepzee en dus inzicht in de turbulente processen schaars. Recente precisiemetingen van de temperatuur van het water op grote diepte laten zien dat het water in de diepe Middellandse Zee bepaald niet stagnant is. Lees hier alles over in een artikel in het januarinummer van Hans van Haren. Foto: Micha Rijkenberg.

Vorige Volgende

Artikel

Outreach

Gepubliceerd: 1 August 2019 13:00

In Nederland zijn veel outreachactiviteiten op het gebied van natuurkunde. We doen in dit nummer een kleine greep uit het grote aanbod. Organiseer je zelf activiteiten die interessant zijn voor onze lezers? Laat het ons weten, dan kunnen we er aandacht aan besteden in de rubriek Uitgelicht.

Tutoren
Julia Cramer en haar collega’s onderzoeken of ze met behulp van tutoren de bètawetenschappen bereikbaar en interessant kunnen maken voor kinderen op scholen in krachtwijken.

Pre-U
Pieter Boerman laat ons kennismaken met het pre-university-programma van de Universiteit Twente en legt uit wat de rol van studenten daarin is.

FabLabs
Aurèle Adam en Thim Zuidwijk vertellen over PHABLABS 4.0, een Europees outreachproject op het gebied van fotonica.

Sterrenkijken
In Groningen reist het publiek van het DOTLiveplanetarium onder begeleiding van twee sprekers door het Universum.