Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Van duiven tot evolutie van dubbelsterren

NTvN 83-11

Het novembernummer is uit!

Quantumschaalmodel

Artistieke weergave van het centrale gedeelte van de chip waar een aantal elektronen in een kunstmatig rooster van drie roosterpunten wordt gevangen. Lees er meer over in het artikel van Toivo Hensgens in het novembernummer. Illustratie: J. Edwards, JQI.

Vorige Volgende

Artikel

Van duiven tot evolutie van dubbelsterren

Gepubliceerd: 1 november 2017 13:00

In het Anton Pannekoek Instituut van de Universiteit van Amsterdam sprak ik professor Edward van den Heuvel. De aanleiding was het uitkomen van zijn boek De wonderbaarlijke eenheid van het heelal en de oorsprong hiervan in de oerknal bij uitgeverij Prometheus.

Auteur: Anneke de Leeuw

Lees het volledige interview met Edward van den Heuvel in het novembernummer van het NTvN.